Algemeen

Gemakkelijk douglas hout online kopen

Ben je van plan om zelf iets in elkaar te timmeren zoals een tuinhuis? Neem dan eens een kijkje naar douglas hout. Douglas hout is de laatste paar jaar steeds populairder geworden geworden en dat heeft een reden. Dit hout soort gaat namelijk vele jaren mee, zowel  binnen als buiten. Je kunt dit douglas hout kopen bij bijvoorbeeld Pontmeyer. Bij Pontmeyer verkopen ze alles wat komt kijken bij jouw klus. Ze hebben niet alleen houten planken en palen maar ook platen en andere bouwmaterialen zoals beton en dakbedekking. 

Douglas hout

Het mooie van douglas hout is, zoals ik net al heb gezegd, dat je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Als je het buiten gebruikt is de levensduur minimaal 10 tot 15 jaar. Douglas hout heeft een mooie roze-achtige kleur. Het hout komt van een naaldboom uit Noordwest Europa. Omdat het een roze kleur heeft geeft het een warm gevoel. Bovendien is het ook nog een heel erg sterk houtsoort, daarom is het ook geschikt om in de tuin te gebruiken. Als je het in de tuin gebruikt en je wilt de roze kleur behouden met je het hout behandelen. Doe je dit niet dan zal het hout een grijze kleur krijgen. Als je het houdt behandelt zal het ook een stuk langer meegaan. Je kunt douglas hout in veel soorten en maten kopen. Zo hebben je er planken, palen en balken van. Dit is ideaal om bijvoorbeeld een schutting van te maken. Ook heb je zweeds rabat van douglas hout. Als je een tuinhuisje wilt maken kun je daar gebruik van maken. Douglas hout heeft een fijne groef van zichzelf. Verder is het ook makkelijk te bewerken zodat je het kan aanpassen naar jouw wens. Buiten dat je er tuinhuizen en schuttingen mee kan maken kun je het ook gebruiken om een vloer van te maken, maar ook een mooie bank of andere meubels. Als douglas hout droogt wordt het ook alleen maar harder en dus steviger. Een ander gebruik van douglas hout is gevelbekleding. Zo kun je met douglas hout ook de muren van je huis of schuur mooi aankleden.

Behandelen van douglas hout

Als je douglas hout hebt gekocht wil natuurlijk dat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten. Om er nog langer van te kunnen genieten kun je het hout laten behandelen. Het hout gaat dan niet alleen langer mee, maar het behoudt dan ook zijn kleur. Je kunt dit op 3 manieren doen. Je kunt het hout behandelen met olie, beits of verf. Als je de kleur van het hout wilt bewaren moet je kiezen voor olie of beits, als je eroverheen gaat verven zie je uiteraard niks terug van het hout zelf. Voor je het hout gaat behandelen moet je er voor zorgen dat het grondig is gereinigd zodat het beter pakt.

Geef een reactie