Algemeen

Reachstacker occasions bij TruckNL

Je ziet veelal reachstackers in havens om iso containers te verplaatsen. De reden dat een reachstacker wordt gebruikt is omdat het snel en veilig gebruikt kan worden. Ze worden voornamelijk gebruikt in kleine havens omdat in ze in grotere havens gebruik maken van portaalkranen. Hier kan dan een schip onder aanleggen zodat deze kraan dan de container van het schip kan afhalen en deze op het land brengen. In kleine havens heb je dit vaak niet nodig en neemt het ten slotte veel ruimte in. Als je op zoek bent om een reachstacker aan te schaffen kun je een kijkje nemen op Trucks.nl. Zij hebben hier voornamelijk reachstacker occasion. Zo hoef je niet meteen een splinternieuwe aan te schaffen en is het goedkoper. Bij Trucks.nl bieden ze ook nieuwe reachstackers aan maar het merendeel bestaat uit reachstacker occasions.

Soorten reachstackers

En zijn twee soorten reachstackers. De meest voorkomende is een reachstacker die aan het uiteinde van de giek een spreader heeft zitten. De spreader is een soort van klauw die de container vasthoudt. De giek is waar de spreader dus aan vast zit en kan meestal uitschuiven. Het voordeel aan iso containers is dat deze altijd dezelfde breedtemaat zullen hebben. Ze kunnen wel verschillen in lengte maar de spreader pakt de container altijd op de breedte. Een andere soort reachstacker is er eentje die in plaats van spreader een paar lepels heeft aan het uiteinde van de giek. De lepels lijken op de lepels die zitten op een vorkheftruck. Het nadeel van deze reachstacker is dat deze alleen gebruikt kan worden bij iso containers die aan de onderkant steekgaten heeft zitten over de lange kant van de container. Is dat niet het geval moet je dus een reachstacker hebben met een spreader, deze kun je in principe altijd gebruiken. Bij Trucks.nl bieden ze bijna alleen reachstackers occasions aan met een spreader omdat deze handiger is in gebruik.

Over de reachstacker

Een reachstacker zal altijd stabiel blijven omdat de wagen zelf ook veel weegt. De reachstacker valt ook onder de categorie zware voertuigen. Buiten dat het veel wordt gebruikt op havens heeft het ook een functie in de staalsector. Zo wordt een reachstacker bijvoorbeeld ook gebruikt voor het verplaatsen van grote coils. Dit zijn grote rollen gemaakt van staal. Het voordeel van een reachstacker ten opzichte van een portaalkraan is dat de reachstacker banden heeft en dus overal naartoe kan worden gereden. Het maximale gewicht wat een reachstacker kan optillen is 50 ton.

TrucksNL

TrucksNL is een platform waar je wereldwijd voertuigen kunt kopen en verkopen. Zo kan iedereen een reachstacker occasion aanbieden of kopen. Iedere dag wordt de website bezocht door allerlei dealers en handelaar zodat je de beste kans hebt om hier jouw voertuig te verkopen.

Geef een reactie