Lifestyle

Een motor kopen: hier moet je op letten

Ben je van plan om eindelijk een motor voor jezelf te kopen? Gaaf! Het kopen van een nieuwe motor is een hoogtepunt voor de meeste motorrijders, zeker als het je eerste motor is. Er komt een hoop kijken bij het kopen van een motor, en de kans is groot dat je niet zomaar de eerste en beste motor mee naar huis neemt. In deze blog bespreken we waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een motor. Met name als deze tweedehands is. Lees dus gauw verder.

Kies je voor nieuw of tweedehands?

De eerste vraag die je jezelf dient te stellen is of je een gloednieuwe motor wilt kopen of een tweedehands motor. Er zijn namelijk nogal wat flinke verschillen. Een nieuwe motor heeft als voordeel dat deze nog ongebruikt is, en dus weinig mankementen zal hebben. Daarentegen betekent een nieuwe motor ook dat je de volle prijs betaald en er geen ruimte is voor onderhandelen. Als geld geen probleem voor je is, dan is dat natuurlijk niet erg. Maar als je met een budget zit, wil je hier misschien wel eerst goed over nadenken. Je kunt namelijk ook een hele goede tweedehands motor kopen voor de helft van de prijs. Het nadeel daar is echter weer dat je een tweedehands motor goed dient te checken op schade en mankementen, zodat je niet met een miskoop eindigt die je veel geld gaat kosten.

Kopen van een particuliere verkoper

Als je een tweedehands motor gaat kopen, dan kun je dat doen bij een particulier. Een tip als je een motor van een particuliere verkoper koopt, is om bij diegene thuis af te spreken. Mocht het nodig zijn, dan weet je in ieder geval waar de verkoper woont. Verder is het raadzaam om iemand mee te nemen die verstand heeft van motoren als jij dat niet hebt. Sowieso zien twee paar ogen meer dan een, maar het kan je een hoop gedoe schelen als je iemand bij je hebt die weet waar die naar moet kijken bij het kopen van een tweedehands motor. Stel de juiste vragen aan de verkoper. Het is belangrijk dat je weet hoe de vorige eigenaar met de motor om ging. Ook is het goed om te weten hoeveel vorige eigenaren de motor gehad heeft, want ook dat kan veel zeggen over de onderhoud die je eraan kwijt bent. Een motor waar wat aan te klussen valt is niet gelijk een miskoop, maar je wilt dit wel van tevoren weten, en zorgen dat de prijs die je ervoor betaald dan ook eerlijk is.

Motor verzekeren

Heb je eindelijk een motor gekocht, dan is de motor verzekeren natuurlijk heel belangrijk. Zonder verzekering mag jouw motor de weg namelijk niet op. Zo kun je kiezen voor een wa verzekering motor. Neem de tijd om verschillende verzekeringen te vergelijken, zodat je niet teveel betaald.

Geef een reactie