Lifestyle

Slakken bestrijden door het gebruik van aaltjes

Als je bijvoorbeeld een prachtige tuin hebt waar je je eigen groenten en fruit kunt verbouwen, of gevuld wordt met de mooiste planten, dan wil je natuurlijk dat deze intact blijft. Helaas hebben sommige dieren hier soms een iets andere kijk op. Vooral in het vochtige voorjaar zullen slakken je mooie en goed aangelegde (moes)tuin aanvallen en opeten. Gelukkig kun je hier iets aan doen!

Aaltjes tegen slakken

Door over te stappen op aaltjes om slakken te bestrijden, heb je een zeer effectieve remedie. Dit is een 100% biologisch en natuurlijk product dat ervoor kan zorgen dat het aantal slakken in uw bodem met meer dan 90% wordt verminderd! Het is ook een product dat speciaal is geproduceerd en getest om slakken te bestrijden. Het vormt dus geen gevaar voor andere dieren, zoals de gezellige egel die door je tuin loopt. Het is niet geheel onbelangrijk dat het product niet gevaarlijk is voor u persoonlijk. Producten die slakken bestrijden, gebruiken nematoden. Het is een product dat combineert met veel bacteriën en dodelijk is voor slakken. Nematoden vinden de vele slakken voor je in de grond en gaan de slakken via hun openingen naar binnen. Dan duurt het maar een paar dagen voordat de slak sterft en jij verlost bent van je slakkenplaag.

Slakken bestrijden

Het bestrijden van slakken is een activiteit waar je misschien niet meteen aan denkt als je begint met het aanleggen van een tuin. Daarom zal je verrast zijn dat deze kleine dieren een enorme plaag kunnen zijn. Dit gebeurt vooral als het voorjaar erg vochtig is. In deze situaties zul je je realiseren dat het aantal slakken in je tuin bijna niet te tellen is. Er zijn verschillende opties om dit probleem op te lossen. Je kunt slakken daadwerkelijk doden, maar je kunt ze ook vangen. De meeste producten die je kunt kopen zijn producten die slakken bestrijden als ze daadwerkelijk op de grond zichtbaar zijn. Door echter alleen deze slakken aan te pakken, kun je alleen de symptomen bestrijden, niet de oorzaak. Dan kun je ervoor kiezen om producten te kopen die slakken echt bestrijden voordat je ze ziet. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke oplossingen zoals slakkenvallen of speciale korrels om de slakken te bestrijden. Deze zijn niet schadelijk voor de mens en andere dieren en zo ben je verzekerd van een slakvrije tuin en bescherming van je gewassen en planten. 

Geef een reactie