Lifestyle

De beste krabpalen

Wanneer je besluit om een kat als huisdier te omarmen dan heb je wel een aantal zaken nodig die essentieel zijn voor het houden van dit beestje. Één van deze zaken die je absoluut in huis moet halen is een krabpaal. Dat is nodig omdat een kat van nature de behoefte hebben om te krabben. Dat doen zijn omdat zij de nagels scherp willen houden, maar ook om de buitenste laag van de nagel te kunnen verwijderen. Zo blijven de nagels sterk. Voor een juiste keuze van een krabpaal kun je bij vele online shops terecht.

Krabpaal

Om een juiste keuze te maken voor een krabpaal moet je je eerst even inlezen. Daarin zijn niet alleen krabpalen, maar ook krabplanken te vinden die je kat heel fijn zal vinden. Zo kan jouw kat gemakkelijk zijn nagels bijhouden zodat ze scherp blijven en de dode huid eraf gehaald kan worden. De krabpalen die beschikbaar zijn, zijn gemaakt van touw of van karton. Met de keuze voor een krabplank kun je ervoor zorgen dat je hem geheel naar eigen smaak inricht en kun je op de plekken waar je wilt dat je kat gaat krabben catnip plaatsen. Met dit middel laat je duidelijk zien waar de kat mag krabben

Krabpaal of krabplank van touw

Het meest voorkomende materiaal voor een krabpaal of een krabplank is wel touw. Hier wordt gebruik gemaakt van vezeltouw of sisal. Het is een zeer stevig touw dat er bijna speciaal voor gemaakt lijkt om kattennagels op te laten krabben. Er zijn vele verschillende vormen en maten van de krabpalen en krabplanken. Je kunt ze gemakkelijk in huis neerzetten of ophangen aan de muur. Ook is er een mogelijkheid tot een krabhangmat die aan de muur te bevestigen is. Zo zorg je er voor dat er altijd wel een mogelijkheid is voor je kat om te kunnen krabben wanneer dat nodig is.

Kartonnen krabpalen en krabplanken

Zoals eerder vermeld zijn er niet alleen krabpalen te verkrijgen met touw, maar ook van karton. Online kan je een mooie verzameling vinden die verschillen in groottes en soorten. Het leuke aan het materiaal is dat er veel verschillende bouwwerken van te maken zijn en dus ook te koop zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een echt kartonnen paleisje voor jouw kat, waar hij ook nog eens lekker in kan liggen en een middagdutje doen. Ook zijn er luxere varianten beschikbaar waarbij er gebruik is gemaakt van een steviger soort karton.

Geef een reactie