Lifestyle

Een nieuwe tuinuitstraling

Wanneer u besluit dat het tijd is om uw oude hek te vervangen door een nieuwe, kunt u een mooie hardhouten poortdeur overwegen. Poortdeuren zorgen voor een zeer traditionele, gezellige uitstraling van een huis, terwijl ook als een modern element kan worden geïmplementeerd, voornamelijk vanwege het soort van gebruikte materiaal zoals aluminium of hoog kwalitatief hout. Wat zijn precies de voor- en nadelen van een poortdeur? Tegenwoordig zijn ze een populaire optie geworden onder huiseigenaren omdat ze beschikbaar zijn in een breed scala aan stijlen, ontwerpen en kleuren. Dus welke moet je kiezen, bij welke andere deurstijlen passen ze en welk materiaal is het meest “huiselijk”?

Deur soorten

Een schuifdeur voor bijvoorbeeld op het terras, zoals de naam al doet vermoeden, wordt meestal boven een patio geplaatst. De glijdende glazen deur van de patio heeft normaal gesproken een frame van ijzer of hout en een enkel panel dat in en uit op een spoor op de patio-ondergrond glijdt. De meeste openslaande deuren hebben glazen panelen aan de voorkant en achterin met sommigen, zelfs een scheidingspaneel in het midden met het oog op het verdelen van de patio in twee aparte kamers. In de afgelopen jaren hebben de Franse deuren in populariteit opgedaan vanwege hun chique ontwerpen en eenvoudige onderhoudsfuncties. Het grootste nadeel van een Franse deur is dat ze niet erg praktisch zijn als je in een gebied met ongelijke grond woont. Zon schuifdeur is ook mogelijk als afscheiding van uw tuin met de straatkant. Voor een poortdeur is namelijk ruimte nodig om de deuren open te laten slaan. Een schuifdeur variant heeft alleen ruimte links en rechts van de poort nodig.

Stijl

Dit type tuindeur is geen reguliere garagedeur omdat ze niet openen op een schuifbaan, maar op een scharnier aan de zijkant van de tuinmuur. Glazen oppervlaktedeuren bieden echter meer transparantie en zijn vaak gemakkelijker te onderhouden, omdat een groot deel glas is. Een gemeenschappelijke ontwerpfunctie van deze deuren is een glazen oppervlak dat langs de gehele breedte van de deur loopt. Een populaire stijl van dit type deur is er een die is gemaakt van gehard glas. Gehard glas is veel minder broos en is veel beter bestand tegen breken dan gewone glas en kan tot 20 jaar of meer duren zonder te kraken. Aluminium poort- en tuindeuren hebben het voordeel dat ze erg laag in onderhoud zijn. Het belangrijkste om te doen is om vlekken onmiddellijk te behandelen. Dit voorkomt dat er schade aan het de poortdeur voorkomt en zal worden beschermd tegen buitenelementen. Als je je houten patio of tuindeuren wilt laten schitteren en schijnen, moet je ze waarborgen door regelmatig te vernissen. Ook is het kiezen van een hoogstaande houtkwaliteit van bijvoorbeeld nobelhout.nl heel belangrijk. Hierdoor ben je net om de 2/3 jaar bezig met het bouwen van een nieuwe poortdeur, omdat het hout is gaan rotten.

Geef een reactie