Lifestyle

Makkelijk afvallen met een dieet

Ben je te zwaar en heb je besloten om af te vallen? Dan wil je natuurlijk makkelijk afvallen. Daarom kies je voor een dieet dat ervoor zorgt dat je op een manier kunt afvallen waar je niet al te veel moeite voor hoeft te doen. Je kiest voor een afslankmethode die je leert om gezonde eetkeuzes te maken. Dankzij de door jou gekozen koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijden kun je makkelijk afvallen en het gewichtsverlies ook op de langere termijn behouden.

De samenstelling van het dieet

Een dieet waarmee je makkelijk kunt afvallen kan bijvoorbeeld bestaan uit een ontbijt, hoofdgerecht, dranken en repen. Je begint de dag goed, want je kunt dan de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Met een dieet dat bestaat uit makkelijke maaltijden tover je overheerlijke gerechten op tafel. De overheerlijke gerechten bevatten de essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen. De dranken kunnen makkelijk worden meegenomen. Bovendien zijn de dranken eenvoudig in gebruik. De repen zijn een verantwoord tussendoortje en een verantwoorde snack. 

Makkelijk afvallen in vier stappen

Met het door jou gekozen dieet kun je gemakkelijk toewerken naar een gezonde levensstijl. Die levensstijl kan ook in de toekomst worden behouden. Hoe kun je makkelijk afvallen? Door vier stappen zetten. In stap 1 bestaat jouw dag uit de drie hoofmaaltijden; ontbijt, diner en lunch. Ook eet je in de eerste stap 2 of 3 tussendoortjes, zoals bijvoorbeeld een smoothie of soep. Je mag door naar stap 2 als je 60% van je streefgewicht hebt bereikt. In de tweede stap eet je geen maaltijdvervanger meer als diner, maar een gewone maaltijd die bestaat uit vlees, vis of groente en een vleesvervanger. Je bent klaar voor stap 3 als je 90% van je streefgewicht hebt bereikt. In de derde stap wordt het ontbijt van het door jou gekozen dieet ingeruild voor een volkoren graanproduct, mager zuivelproduct en een stuk fruit. Door het verhogen van de koolhydraten went jouw lichaam eraan dat je straks weer gewoon kunt eten. In stap 4 ruil je de lunch van het dieet in voor een maaltijd met brood, groente, zuivel of fruit. Wel eet je nog twee tussendoortjes van het door jou gekozen dieet. Aan het einde van de vierde stap ben je op je streefgewicht. 

Gezond en bewust afvallen

Met een dieet kun je dus gezond en bewust afvallen en stapje voor stapje toewerken naar een gezonde levensstijl. De gerechten van het dieet zijn gevarieerd. Door wat ingrediënten toe te voegen aan de maaltijden tover je snel een heerlijk gerecht op tafel. Het dieet is dus gemakkelijk vol te houden. 

 

Geef een reactie