Lifestyle

Redenen waarom een zonnebril dragen belangrijk

Als het zonnetje buiten schijnt, kan het erg fijn zijn om over een zonnebril te beschikken. Dat een zonnebril helpt tegen het zonlicht dat in jouw ogen schijnt, is inmiddels algemeen bekend, maar wat zijn precies de redenen dat het zo belangrijk is dat jij een zonnebril draagt in bepaalde situaties? 

Beschermt tegen eventuele oogziektes 

Je hebt vrouwen zonnebrillen, mannen zonnebrillen en kinderzonnebrillen. Al deze zonnebrillen doen hetzelfde. Ze beschermen jouw ogen tegen de UV-straling. De zon die in jouw ogen schijnt kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor het hoornvlies en netvlies. Het kan zorgen voor allerlei ziektes, en in het ergste geval leidt dit tot blindheid. Een veel voorkomende ziekte die kan ontstaan, is Cataract. Bij deze ziekte raakt jouw natuurlijke lens vertroebeld, dit is de belangrijkste oorzaak van blindheid. Daarnaast kan de zonnestraling ook oogkanker veroorzaken. 

Andere situaties 

Naast het feit dat zonnebrillen handig zijn tegen de zon, zijn er ook andere situaties waarin jij een zonnebril zou moeten dragen. Als het sneeuwt, is het ook van belang om een zonnebril te dragen. Sneeuw reflecteert een groot deel van de Uv-straling van de zon. Dit kan ervoor zorgen dat jij sneeuwblind wordt. Dat is dan ook is de reden dat mensen op wintersport meestal een zonnebril of een skibril dragen. Daarnaast moet je in situaties waarbij zand en wind een rol spelen, ook een zonnebril dragen. Zand kan ervoor zorgen dat jouw ogen geïrriteerd raken of dat er vervuiling in jouw oog komt. Als je wel eens op het strand bent geweest, kun jij je dit waarschijnlijk wel voorstellen. Wind zorgt ervoor dat jouw ogen geïrriteerd raken of uitdrogen. 

Goedkope zonnebrillen 

Als je op de markt loopt, zie je vaak hele goedkope zonnebrillen. Het is heel aantrekkelijk om deze zonnebrillen te kopen, want het is precies dezelfde ronde zonnebril als die van een duur merk. Hier gaan heel veel mensen de fout in. Deze zonnebrillen zien er ontzettend leuk uit en zijn daarnaast heel goedkoop, maar ze beschermen niet goed genoeg tegen de zon. Zo een goedkope zonnebril met minder goede kwaliteit kan er dus voor zorgen dat jij oogziektes krijgt. Bij deze zonnebrillen heb je namelijk in de meeste gevallen geen glazen met een ingebouwde UV-bescherming. Denk daarom goed na voordat je een zonnebril op de markt koopt. 

 

Zonnebrillen maken jouw outfit helemaal af, maar zijn ook heel erg prettig om te dragen als het zonnetje schijnt. Denk er goed over na welke zonnebril jij wilt kopen, want zoals je nu weet, biedt een goedkope zonnebril jou niet de juiste bescherming tegen de UV-stralen.

Geef een reactie