Wonen

Waar moet je rekening mee houden als je een vrieskast gaat aanschaffen?

Voor iedere horeca onderneming in Nederland is het belangrijk om over een vrieskast te beschikken. Dat heeft ermee te maken dat je gerechten klaar zult maken en bepaalde ingrediënten niet lang kan bewaren. Om deze ingrediënten zo lang mogelijk te bewaren, is het belangrijk om verschillende vrieskasten aan te schaffen. Als het om het aanschaffen van ingrediënten gaat, dan zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je daar meer over weten? Lees dan vooral even verder!

 

Energieverbruik is erg belangrijk

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is de energieverbruik van de vrieskasten. Dat heeft ermee te maken dat vrieskasten veel energie nodig hebben om de inhoud te kunnen koelen. Daarnaast blijven de energiekosten waarschijnlijk de komende jaren stijgen en is het dus belangrijk dat je op verschillende punten energie kunt besparen. Als je wilt weten of een bepaalde vrieskist energiezuinig is, dan is het aan te raden om eens naar het energielabel te kijken. Ook zijn er vaak medewerkers bij een fysieke winkel aanwezig die jou hier meer over kunnen vertellen. 

 

Zorg voor meerdere vrieskasten

Wat veel startende ondernemers niet weten, maar wel erg belangrijk is, is dat het in Nederland verplicht is om meerdere vrieskasten aan te schaffen. Dat heeft ermee te maken dat vlees altijd, maar dan ook altijd, apart bewaart moet worden. Hiermee wordt kruisbesmetting voorkomen en dat houd juist in dat de bacteriën op het vlees de andere ingrediënten besmetten. Hierdoor is het mogelijk dat een persoon een voedselvergiftiging krijgt en in het ergst geval ook komt te overlijden. Wees daarom verstandig en kies er altijd voor om meerdere vrieskasten aan te schaffen. Houd er wel rekening mee dat dit vaak om een investering van enkele duizenden euro’s gaat.

 

Vrieskasten zijn moeilijk te recyclen

Een van de andere zaken waar je rekening mee moet houden als je vrieskasten gaat aanschaffen, is dat je de andere vrieskasten moet laten recyclen. Dit kan een groot probleem worden aangezien maar enkele bedrijven zijn die dit in Nederland kunnen. Je kunt je vrieskisten natuurlijk ook naar een milieustraat brengen, maar zij kunnen dan veel kosten in rekening brengen. Dat heeft er dan ook mee te maken dat het recyclen van vrieskasten erg lastig is en ook veel geld kost. Houd er dus zeker mee dat de kosten snel kunnen oplopen als je nieuwe vrieskisten gaat aanschaffen.

 

Geef een reactie