Lifestyle

Welk vervoer past bij jou?

We denken er misschien niet veel over na, maar de manier waarop we onszelf vervoeren heeft een geote invloed op hoe we ons leven van dag tot dag doorbengen. Iemand die veel met de trein reist gebruikt die tijd al snel voor iets anders, zoals achterstallig werk, alvast iets voorbereiden voor morgen op de terugweg van het werk, of juist even tijd voor jezelf en in je agenda schrijven of muziek luisteren of een boek lezen. Waar iemand in de auto juist weer altijd gefocust moet zijn, en iemand op de fiets of de benenqagen weer meteen een workout meepakt met elke reis. Je plant je reizen en de rest van je dag hier vervolgens om heen. Het is dus belangrijk om een voertuig te kiezen wat bij jouw leven en jouw wensen past. We zetten de voordelen hier op een rij! 

Een auto of brommer

Een auto is de populairste vorm van vervoer, omdat je altijd lekker warm en droog zit, je overal razendsnel kunt zijn en altijd zelf de controle hebt over je vertrektijden. Maar woon je bijvoorbeeld midden in de binnenstad dan is een auto al snel geen optie meer. Een brommer is dan voor jou een veel betere uitkomst. Je hebt dezelfde snelheid in vergelijking met bijvoorbeeld een fiets, maar je brommer kun je altijd overal kwijt. Daarnaast zijn er bij elke bromfietsshop allerlei leuke kleuren en stijlen te vinden. Van een mat zwarte scooter tot een glitterende roze, alles is mogelijk. 

Op de (elektrische) fiets

Als je naar bijvoorbeeld je werk een lange afstand af moet leggen heb je aan een fiets natuurlijk nuet genoeg, maar een fiets is bijvoorbeeld erg goed te combineren met het openbaar vervoer. Of je nu de trein pakt naar je werk een stad verderop en je fiets thuis gebruikt voor naar de supermarkt of vrienden familie, of je fiets een stukje meeneemt in de trein en verder zelf trapt, het is een gouden combinatie voor mensen voor wie een auto of brommer geen optie is. 

Motor

Dan hebben we natuurlijk nog de motor. Anders dan een brommer of scooter omdat je er harder mee mag en daarmee grotere wegen kunt pakken; in dat opzicht is een motor net zo snel en praktisch als een auto. Hierdoor moet je echter wel alrijd de juiste kleding aan, wat soms even wat moeite kost maar daardoor heb je geen last van weersomstandigheden zoals bij een fiets en brommer wel het geval is. Omdat je zo hard kan gaan als een motor maar wel buiten bent, geeft het een heerlijk gevoel als je lekker hard kunt gaan op de snelweg. Of dat iets is wat bij jou past, dat kun je alleen zelf weten!

Geef een reactie