Wonen

Welke soorten vloeren zijn er? 

Bij het kiezen van een vloer zijn er verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Vloeren kunnen bestaan uit verschillende materialen en elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en eigen eigenschappen. Door deze voordelen en eigenschappen met elkaar te vergelijken, weet jij precies wat jij in jouw huis nodig hebt. 

Laminaat vloeren 

Laminaat is een mooie vloer die in veel huizen te vinden is. Een laminaatvloer heeft een houtlook. Laminaat bestaat uit houtvezels en kunststof die samen tot elkaar zijn geperst. Het hebben van een laminaatvloer heeft erg veel voordelen. Ten eerst zijn laminaatvloeren redelijk goedkoop als je dit vergelijkt met andere vloeren. Ondanks dat de prijzen aan de lage kant liggen, is de kwaliteit heel goed. Daarnaast is laminaat ook erg eenvoudig te onderhouden, je hoeft enkel te stofzuigen en te dweilen. Ook is het erg makkelijk om laminaat als vloer te leggen, je kan dit ook zelf doen. Door een kliksysteem zit de vloer gemakkelijk in elkaar. U hoeft dit niet zelf te doen, je kunt ook iemand in huren om dit voor je te laten doen. 

Houten vloeren 

Als je niet van laminaat houdt, kun je kiezen voor de welbekende houten vloer. Deze vloer zorgt voor veel warmte en sfeer in huis. Ook heeft deze vloer erg veel voordelen. Net zoals de laminaatvloer, is ook de houten vloer makkelijk te onderhouden. Met behulp van enkel een stofzuiger en een dweil, is jouw vloer weer helemaal schoon. Daarnaast is een houten vloer erg duurzaam. Deze gaan normaal gesproken namelijk tientallen jaren mee. Als de vloer na enkele jaren beschadigd begint te raken, kun je de vloer schuren en lakken. Zo heb je ondanks de leeftijd een prachtige vloer. 

PVC vloeren 

Een PVC vloer is een vloer die wordt gemaakt van kunststof en verschillende lagen polyvinylchloride heeft. Deze vloer lijkt heel erg op een houten vloer waardoor je op eerste gezicht niet doorhebt dat het geen houten vloer is. Het materiaal is warmtegeleidend, dus dit is geschikt voor een vloerverwarming. Als je een vloerverwarming installeert, zorgt dat er niet voor dat de vloer beschadigt raakt. Ook deze vloer is eenvoudig te onderhouden, je hoeft deze vloer alleen maar te stofzuigen en te dweilen. Daarnaast is een PVC vloer erg makkelijk te vervangen. Je kan ook één individuele strook vervangen. Dit is erg fijn, want hierdoor hoef je niet de hele vloer eruit te halen, omdat één strook beschadigt is. 

 

Als je een houten vloer in huis of een vloer die heel erg op hout lijkt in huis wilt, zijn de 3 bovenstaande vloeren een aantal goede opties om uit te kiezen. Alle genoemde vloeren hebben namelijk een houten look.

Geef een reactie