Wonen

Welke verschillende parasols zijn er?

Als je in de zomer prettig in de tuin wilt zitten, is het ook fijn om een plekje in de schaduw te hebben. Niet elke tuin heeft schaduw, maar gelukkig kan jij met behulp van een parasol zelf schaduw creëren. Als jij een parasol in de tuin wilt, is het wel handig om te weten welke verschillende parasols er allemaal zijn. 

Stokparasols

Ten eerste heb je de stokparasol, dit is een traditionele parasol. Vroeger werden deze parasols alleen maar gebruikt. Ondanks het ruime aanbod, zie je deze parasol nu nog steeds in veel tuinen staan. De parasol heeft een stok in het midden en die stok kun je vastzetten in een parasolvoet. Een groot voordeel van de stokparasol, is dat je deze parasol gemakkelijk overal naartoe kan verplaatsen. Als je jouw parasol op een andere plek in de tuin wilt, hoef je alleen de parasolvoet en de parasol zelf te verplaatsen. Wat wel nadelig is aan deze parasol, is dat hij een stok in het midden heeft. Dit kan soms erg onhandig zijn en in de weg zitten. 

De zweefparasol 

Daarnaast heb je de zweefparasol. Dit is een parasol die in veel tuinen erg populair is. Het fijne aan deze parasol is dat je hem naar verschillende richtingen kan draaien en kantelen, zo kun je makkelijk overal schaduw creëren. Je kan de parasol goed afstemmen op de stand van de zon, dit is ideaal! Je kan de parasol bovendien makkelijk boven een tafel of een loungeset plaatsen. Dit komt doordat de poot niet in het midden van de parasol zit, maar aan de zijkant. Naast dat een zweefparasol erg handig is, voegt het ook zeker wat toe aan de inrichting van de tuin. 

De muurparasol 

Ook heb je de muurparasol. Als je nog nooit van deze parasol hebt gehoord of nog nooit hebt gezien, is dat niet zo gek. De muurparasol is een niet veel voorkomende parasol, echter is het wel een hele fijne parasol. Doordat de parasol vast zit aan de muur, neemt het geen ruimte in de tuin in beslag. Dit heeft dus wel het nadeel dat je de parasol niet kan verplaatsen. Je moet altijd op één bepaalde plek zitten. Wel is het fijn dat je geen last meer hebt van parasols die omwaaien, want bij de muurparasol kan dat gelukkig niet gebeuren. Als jij een balkon hebt, is de muurparasol geschikt. Een balkon is in meeste gevallen niet erg groot, maar dat maakt in dit geval dus niet uit. 

 

Geef een reactie